Příběhy

Příběh PapaBurgeru

S našimi zákazníky chceme komunikovat, snažíme se, aby chápali filozofii toho, co se pokoušíme vytvořit, a proto bychom vás rádi v pravidelných intervalech informovali o tom, co děláme a jak to děláme. Asi je dobré začít něčím z naší krátké historie resp. tím, co nás vedlo k založení PapaBurgeru. Hned od počátku nám bylo jasné, že chceme vytvořit JINÝ FAST FOOD. 

Nejde nám o soupeření s restauracemi, ani „hladovými okny,“ jdeme svou cestou, která je vytyčena tím, že se u nás kvalitně, rychle a za přiměřenou cenu najíte v prostředí, které je příjemné, čisté a representativní. Hodně jsme toho nacestovali a vyzkoušeli jsme různé řetězce, abychom zjistili, že to, co vypadá náramně lákavě na obrazovkách a fotkách většiny z nich, téměř nikdy k zákazníkovi nedoputuje. A právě to nás inspirovalo k tomu, že jsme se rozhodli zkusit podobný koncept s jinými surovinami a přístupem.
Když už jsme věděli, co chceme nabídnout, následovala diskuze o interiéru. Základem pro nás bylo ukázat lidem, kde se jejich jídlo připravuje, tzn. mít otevřenou kuchyni. Určitě mnozí z vás viděli pořady typu “Ano Šéfe!“ a vědí, jak může vypadat kuchyně, která je před zraky hostů skryta. Jsme si jisti, že čistota je půl zdraví a že ze špinavé kuchyně nemůže vyjít dobré jídlo a pokud se tak čirou náhodou stane, je poměrně velká šance, že ve vašem těle dojde brzy k reakci, se kterou se rozhodně nechcete setkat 😊. Proto udržujeme čistotu a to nejen v kuchyni, ale také v ostatních prostorách PapaBurgeru!

Sezení a prostředí pro hosty jsme chtěli vybudovat takové, aby vyhovovalo všem. Snažili jsme se vytvořit interiér, který neodradí chlapy v montérkách a neodláká ani manažera v obleku. Pamatujeme si dobu, kdy jsme i my byli mladí 😊 a bez wifi a checkování v mobilu jsme se neobešli. Nyní máme sami děti a víme, jak příjemné je mít hned za rohem dětský koutek a v klidu si vypít kávu nebo si dopřát něco sladkého, zatímco si děti hrají. Výsledkem je to, co vidíte, snad příjemný, čistý a útulný interiér pro každého.

A pak je tu příroda. Netvrdíme, že jsme Eko-fanatici, v podobném provozu to asi ani nelze, ale přijde nám fajn, když můžeme alespoň minimálně, s vaší pomocí, přispět k ochraně životního prostředí. Třídíme odpad – plast, papír, hliník nebo bio odpad nevhazujeme do běžného směsného odpadu, ale používáme recyklační boxy a kontejnery.
Takto přemýšlíme a takto PapaBurger budujeme a s vaší podporou, doufáme, ještě nějakou dobu budovat budeme 😊

Hezký den všem, Váš PapaBurger Team

Příběh poctivé a kvalitní kávy, kterou podáváme v PapaBurgeru

Když se stal v roce 1933 Pieri Amleto prodejcem kávy, netušil, jak skvělá budoucnost ho čeká. V roce 1946 založil jednu z prvních pražíren v Livornu, pro kterou získal potřebnou licenci a započal s pražením, v té době, výhradně kávy z Columbie.

 V roce 1959 převzali potomci zakladatele společnost a rozšířili své působeni po celém Toskánsku, kde zákazníci oceňovali Columbijskou kávu jako jednu z nejlepších na trhu.

S růstem společnosti bylo potřeba udržet kvalitu a individuální přístup zaručující spokojenost zákazníků. Dodavatelé kávy již nebyli vybíráni teritoriálně, ale podle kvality jimi dodávaného produktu. Proto vznikaly standardy kvality pražení, které jsou i po desetiletích fungování společnosti na prvním místě. Sami jsme se měli možnost o tomto přesvědčit a právě proto byla pro nás káva, kterou dostáváte v PapaBurgeru, jasnou volbou.
 Ani nejlepší káva ovšem nemusí znamenat mnoho, pokud není připravena řádně a s péčí. Pracujeme na tom, abychom se v přípravě kávy zlepšovali a servírovali vysokou kvalitu. Používáme dvoupákový přístroj Astoria, kávu meleme čerstvou v mlýnku, dbáme na seřízení stroje.
Zkuste změnu a stavte se na kávu z naší nabídky, věříme, že nebudete zklamáni.

Váš PapaBurger Team